3FM nieuws

3voor12 en Tiësto in prijzen

  1. Nieuwschevron right
  2. 3voor12 en Tiësto in prijzen
VPRO's online magazine 3voor12 heeft de Pop Pers Prijs 2002 gewonnen en DJ Tiësto is winnaar van de Popprijs voor Nederlands beste muzikale export. Dat is dit weekend tijdens het Noorderslag-festival in Groningen bekend gemaakt. DJ Tiësto kon niet aanwezig zijn bij de uitreiking van zijn BV popprijs. Hij had verplichtingen in Israël. Namens hem kwam zijn manager om de prijs in ontvangst te nemen. In zijn plaats op het optreedschema trad zangeres Anouk op, winnaar van de Poppriujs 2001. Om zij toen hoogzwanger was, kon ze maar enkele liedjes spelen. Dit jaar kon zij dat dus inhalen.

De redactie van 3voor12 was voltallig aanwezig bij de uitreiking van de Pop Pers Prijs. Het is de eerste keer dat de stimuleringsprijs naar een hele redactie gaat. De Pop Pers Prijs is een initiatief van het Nationaal Pop Instituut ter stimulering van de Nederlandse popmuziek in het algemeen en wordt uitgereikt voor het gehele oeuvre van een popjournalist, waarbij de jury vooral kijkt naar de prestatie(s) die hij/zij het afgelopen kalenderjaar geleverd heeft.

De jury noemt 3voor12 een toonbeeld van ambachtelijke journalistiek. Volgens het juryrapport heeft 3voor12 een fraaie combinatie weten te maken van "het klassieke metiér enerzijds (met de juiste proportie nieuwsgierigheid, vasthoudendheid en kritische blik) en de nieuwe informatiebemiddeling anderzijds". Het hele jury rapport en de acceptatie speech staan te lezen op de 3voor12 site
Ster advertentie
Ster advertentie