Lowlands

In je blote bips Amnesty steunen op Lowlands

  1. Nieuwschevron right
  2. In je blote bips Amnesty steunen op Lowlands
Amnesty vraagt dit jaar op Lowlands aandacht voor het seksuele misbruik van Congolese meisjes en vrouwen.
Eigenlijk hoort het wel een beetje bij Lowlands: op dag drie stinkend je tentje opruimen en thuis uren weken om de opgedroogde korsten modder af te weken. Maar niet iedereen is hier tegen opgewassen.

Dus als jij een tussentijdse douche wilt nemen, doe dat dan. En wel bij de Amnesty douches. Kun je niet alleen fris en fruitig weer rondhupsen in de Magneetbar of in de Alpha tent, maar je steunt tegelijkertijd Congolese vrouwen en meisjes.


Conflict in Congo

Dit jaar vragen Lowlands en Amnesty de aandacht voor het structurele seksuele misbruik van meisjes en vrouwen in Congo. In de Democratische Republiek Congo woedt al jaren een conflict tussen de regering en rebellenmilities, onder andere om de grondstof die gebruikt wordt voor electronica.


Verkrachting als wapen

De verkrachting van de vrouwen wordt ingezet als machtswapen. De angst voor verkrachting - en daarbij de grote kans op HIV of Aids- wordt als wapen gebruikt om de gebieden te controleren waar internationale bedrijven grondstoffen willen halen. (bron)


In je blote bips Amnesty helpen!

Help deze verschrikkelijke misstanden te voorkomen en steun Amnesty hierin. De douches van Amnesty International staan naast de Grolsch-tent. Voor één muntje kun je bij Amnesty douchen. Je gaat daarmee niet alleen je eigen vuil te lijf, maar ook veel smerigheid in het Afrikaanse land Congo.

>> Ga naar de site van Amnesty International
>> Teken de petitie

Ster advertentie
Ster advertentie